Kupcima državne uprave nismo u mogućnosti izdavati E-račune.
Nemate još račun? Izradi novu

Postavke

Windows 7 USB/DVD

Kupili ste sustav Windows i očajni ste jer vaše računalo nema DVD čitač? To nije nikakav problem!

Aplikacija Windows 7 USB/DVD Download Tool kreirana izravno Microsoftom omugućit će vam da napravite od komprimirane datoteke ili ISO datoteke bootabilan USB. Rad sa ovom aplikacijom je veoma jednostavan i savladat će ga i početnici. Preduvjet za stvaranje bootabilnog USB-a je posjedovanje drugog računala sa DVD čitačem, iz kojeg ćete napraviti ISO datoteku i prebaciti je na USB. Ukoliko već posjedujete ISO datoteku, drugo računalo Vam nije potrebno, već je sama aplikacija dovoljna. Prvi korak za stvaranje bootabilnog USB diska je kreiranje ISO datoteke iz DVD Windows 7. Za izradu slike diska možete iskoristiti na primjer aplikaciju Ashampoo Burning Studio. Kada napravite sliku diska, sljedi priprema USB memorije koja mora imati minimalnu memoriju od 4 GB i mora biti prazna. Formatiranje diska ćete najjednostavnije izvršiti klikanjem na "Računalo", gdje desnim dugmetom miša kliknite na ikonu USB memorije i odaberite "Formatiranje".


Počinjemo

Sada u postupak ulazi aplikacija Windows 7 USB/DVD Download Tool, koju kao prvo morate instalirati. Ako ste instalirali aplikaciju, uključite je i u prvom koraku odaberite lokaciju ISO datoteke, koju ste na početku izradili.


Odaberite medij

U drugom koraku odaberite USB (mogućnost odabira DVD je dostupna radi eventualnog sigurnosnog kopiranja datoteka sustava na rezervni DVD disk).


Odaberite lokacije

U trećem koraku odaberite lokaciju Vaše memorije na koju želite kopirati datoteke te započnite kopiranje.


Uživajte u kavici!

Sada možete pratiti kopiranje datoteka i uz to piti na primjer kavicu, jer će kopiranje neko vrijeme trajati.


 Ako je kopiranje uspjelo, možete zatvoriti prozor aplikacije, isključiti USB iz priključka i resetirati računalo za bootanje sustava iz USB memorije. Ako se instalacija sustava ne uključi, vjeroratno ćete morati u BIOSu podesiti prioritet uređaja za bootanje da bi eksterna USB memorija imala viši prioritet od vašeg tvrdog diska.

Proizvod dodan u košaricu

Besplatna dostava i povrat novca od 30 dana