INFORMACIJE O COVID-19: Zbog širenja koronavirusa radimo udaljeno iz svojih domova kako bismo ostali sigurni. Bitno je napomenuti da to ne utječe na usluge koje pružamo našim kupcima. Još uvijek smo tu za vas - 100%!
Nemate još račun? Izradi novu

Postavke

Windows 7: Kako riješiti problem sa kompatibilnosti programa?

Windows 7: Kako riješiti problem sa kompatibilnosti programa?

Da li ste se ikada prilikom uključivanja nekih programa i aplikacija u Windows 7 susreli s problemima? Kod starijih programa se može pojaviti problem kompatibilnosti sa novim operacijskim sustavima Windows. No kako to riješiti?

Ako se ovaj problem u budućnosti pojavi, možete ga rješiti na dva načina. Prva mogućnost je korištenje specializiranog vodiča. Radi se o pokretanju problematičnig programa ili aplikacije u sklopu specijalnog režima kompatibilnost koju nudi Microsoft u sustavu Windows. Druga opcija je zanimljiva funkcija za neke od verzija Windows 7, pokrenutih u Windows XP modu. Obe opcije detaljnije opisujemo niže.

Režim kompatibilnosti

Operacijski sustavi Windows omogućavaju pokretanje programa napravljenih za prethodne verzije u specijalnom režimu kompatibilnosti, automatski traži i popravlja greške i probleme koje bi se mogle priklom pokretanja programa desiti. Kako možete ovaj režim uključiti?

Kliknite na gumb Start i odaberite upravljačku ploču. U polje za pretaživanje unesite "vodič za rješavanje problema". Kada program nađe ovu opciju, odaberite je. Zatim u sekciji Programi kliknite na Uključiti programe namijenjene za prethodnu verziju sustava Windows.

 

 

Sustav će aktivirati skeniranje i ponudit će vam listu programa iz koje odaberete program, koji želite pokrenuti. Ako koristite ovaj vodič prvi put, probajte prvo preporučene postavke. U slučaju neuspjeha probajte uklanjanje problema sa programom. U drugom slučaju odaberite u sljedećem koraku prvu opciju (program je radio u starijoj verziji Windows...) i zatim pratite upute i informacije vodiča.

Savjet za vas!

Da biste ubrzali svoj rad kliknite desnim gumbom miša na ikonu određenog programa i odaberite mogućnost Ukloniti probleme sa kompatibilnosti. Nakon toga slijedite upute.

Vlastito podešavanje

Ako želite postavke kompatibilnosti podesiti sami, kliknite desnim gumbom miša na ikonu programa i obarite Opcije. Dalje odaberite traku Kompatibilnost. Aktivirajte opciju: Ovaj program uključiti u režimu kompatibilnosti za: i odaberite operacijski sustav, u kojem je vaš program još funkcionirao. Pritiskom na OK ćete sačuvati promjene. Zatim bi vaš program trebao raditi bez problema.

 

 

Oprez!

Ne koristite vodič za starije antivirusne programe, diskovne alate i druge sustavske programe. Može doći do gubitka podataka ili ugrožavanja sigurnosti.

Windows XP Mode

Ako sa prvom opcijom niste postigli uspjeh, ne brinite! Za korisnike verzija Professional, Ultimate i Enterprise postoji mogućnost korištenja virtualnog softvera Windows XP Mode. Riječ je o klasničnom Windows XP-u instaliranog virtualno pomoću besplatnog alata za virtualizaciju VirtualPC.

U Windows 7 možete uključiti prozor, u kojem ćete imati na raspolaganju Windows XP kao da ste ga normalno instalirali na računalo. Sa programima, koje u verziji Windows 7 ne možete uključiti, možete raditi u ovoj virtualiziranoj verziji. 

Razvoj novih operacijskih sustava je sustavni dio svake softverske tvrtke. No, korisnik se često navikne na rad sa programom koji u novijoj verziji više nije podržavan. Microsoft se zato trudi poboljšati kompatibilnost ovih programa sa novim operacijskim sustavima i tako ne ograničavati korisnike u njihovim preferencijama. Vjerujemo da vam je ovaj članak pomogao sa riješavanjem problema kompatibilnosti.

 

Proizvod dodan u košaricu

Besplatna dostava i povrat novca od 30 dana