Kupcima državne uprave nismo u mogućnosti izdavati E-račune.
Nemate još račun? Izradi novu

Postavke

Kako podesiti daljinsku pomoć?

Da li se Vam ikada dogodilo da ste trebali pomoć sa problemom na vašem računalu? Ili niste nešto razumjeli i želite da vam netko pokaže, kako se to radi? Sigurno da! Za ove slučajeve je odlično rješenje program Daljinska pomoć. Kao što naziv navodi, radi se o dijeljenju upravljanja računala između minimalno dva korisnika koji su jedno od drugog udaljeni. Na ovaj način možete predavati podatke, prikazivati načine rada ili rješavati tehničke probleme.

To može na primjer izgledati tako da vi sjeditite doma kod svojeg računala a druga osoba je na ovo računalo spojena. Oba korisnika vide isti zaslon i oba imaju kontrolu nad mišom i tipkovnicom. Ovakva pomoć je efikasna, brza i ugodna, no sadtži i sigurnosni rizik, za koji ćemo Vam reći na kraju ovog članka.

Ako vam treba pomoć

Postoje dvije mogućnosti kako zatražiti ili dobiti pomoć. U slučaju da oba korisnika imaju Windows 7, dovoljno je koristiti alat Easy Connect.

Ako su operacijski sustavi različiti (na primjer jedan korisnik ima Windows 7 a drugi Windfows XP), imate opet dvije opcije kako poslati poziv. Sačuvajte poziv kao datoteku u računalu i pošaljite ga ručno primatelju, ili odaberite opciju Pošalji poziv putem e-pošte. Sustav će generirati lozinku, koju će druga osoba morati upisati da bi se mogla sa vama spojiti.

Ako pomažete

Ako pružate podršku, odaberite na početku opciju Ponuditi pomoć korisniku, koji je traži. Nakon što unesete lozinku, koju ćete dobiti od korisnika, koji želi vašu pomoć, slijedite upute.

Sigurnosno upozorenje

  1. Prije nego što povjerite kontrolu nad vašim računalom tuđoj osobi, razmislite, da li je pouzdana, jer će dobiti pristup ka vašim datotekama i osobnim informacijama.

  2. Prije nego što započnete, isključite sve programe za koje nećete da budu vidljivi.

  3. Ako vam se čini, da vam druga osoba umjesto pomaganja šteti, odmah kliknite na gumb Završi dijeljenje ili jednostavno isključite program.

*Video i fotke su na češkom jeziku

 

Proizvod dodan u košaricu

Besplatna dostava i povrat novca od 30 dana